Με το πρόγραμμα ασφάλειας της Mastercard® μπορείτε να είστε ήσυχοι

Ανεξάρτητα αν πραγματοποιείτε συναλλαγές ηλεκτρονικά, σε κατάστημα ή σε φορητή συσκευή, η Mastercard παρέχει πολύτιμα προνόμια όσον αφορά την ασφάλεια για να συμβάλει στην προστασία των συναλλαγών σας.

Διαθέτουμε εξειδικευμένα εργαλεία που παρακολουθούν, εντοπίζουν και καταπολεμούν κρούσματα απάτης σε κάθε βήμα της διαδικασίας αγοράς, ακόμα και πριν από την αγορά. Οι ειδικοί μας αναπτύσσουν και τελειοποιούν συνεχώς την τεχνολογία μας για να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους παραχαράκτες, έτσι ώστε όταν η Mastercard αναγνωρίσει ένα smartphone ως δικό σας, δεν επιτρέπει τις αγορές με τους κωδικούς αυτού του τηλεφώνου από άλλους.

Επίσης, οι ψηφιακές συναλλαγές γίνονται ακόμα πιο ασφαλείς για τους κατόχους των καρτών μας μέσω της συμβολοποίησης - διαδικασία αντικατάστασης του αριθμού του κύριου λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη μια κάρτα με ένα σύμβολο.

Click to play video

Ανεκτίμητη αίσθηση ασφάλειας

Πώς θα προστατευτείτε

Ενημέρωση

Κανείς δεν θα επικοινωνήσει ποτέ μαζί σας για να σας ζητήσει προσωπικές πληροφορίες ή στοιχεία του λογαριασμού σας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, κλείστε το τηλέφωνο ή διαγράψτε το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επικοινωνήστε με την τράπεζά σας καλώντας τους αριθμούς που αναγράφονται στο πίσω μέρος της κάρτας σας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της τράπεζάς σας για να αναφέρετε την ύποπτη δραστηριότητα.

Επαγρύπνηση

Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας και να ελέγχετε τα αντίγραφα κινήσεων τακτικά για τυχόν συναλλαγές που δεν αναγνωρίζετε. Αν εντοπίσετε ύποπτες δραστηριότητες, επικοινωνήστε αμέσως με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα σας.

Διαχείριση

Μπορείτε να κάνετε πολλά για να αποτρέψετε κρούσματα απάτης. Για παράδειγμα, μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που δεν αναγνωρίζετε, ενημερωθείτε για τη δημιουργία έξυπνων κωδικών πρόσβασης και σκίζετε τα παλιά εκτυπωμένα αντίγραφα κίνησης που περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία προτού τα πετάξετε.